طراحی کابینت مدرن یک فرایند خلاقانه و کاربردی است که جزیی از طراحی داخلی به شمار می آید،که نیاز به توجه به جزئیات و اصول خاصی دارد. در اینجا راهنمای گام به گام برای طراحی کابینت مدرن ارائه میشود:
۱. تعیین نیازها و الزامات:
اندازه و فضای آشپزخانه: مساحت کل آشپزخانه، ارتفاع سقف، موقعیت پنجرهها و درها را اندازهگیری کنید.
نیازهای ذخیرهسازی: لیست کاملی از وسایلی که باید در کابینتها قرار گیرند (ظروف، لوازم برقی، مواد غذایی و غیره) تهیه کنید. این به شما کمک میکند تا تعداد و اندازه قفسهها، کشوها و فضاهای ذخیرهسازی را تعیین کنید.
سبک زندگی و عادات آشپزی: آیا آشپزی زیادی میکنید؟ آیا به یک جزیره آشپزخانه نیاز دارید؟ آیا به فضای ناهارخوری در آشپزخانه نیاز دارید؟
بودجه: تعیین بودجه، انتخاب مواد و متریالها را محدود میکند.
۲. انتخاب سبک و طراحی:
طراحی کابینت مدرن آشپزخانه: خطوط صاف، رنگهای خنثی (سفید، خاکستری، مشکی)، استفاده از نورپردازی مخفی.
سبک مدرن معاصر: ترکیب مواد مختلف (چوب، فلز، شیشه)، رنگهای جسورانه، طراحیهای منحصر به فرد.
انتخاب مواد:
ام دی اف (MDF): پرکاربردترین متریال، ارزان، در رنگها و طرحهای متنوع موجود است.
های گلاس: براق، شیک، اما مستعد خراشیدگی است.
ممبران: طرحدار، مقاوم در برابر رطوبت، مناسب برای سبکهای کلاسیک و نئوکلاسیک (میتواند در سبک مدرن نیز استفاده شود).
چوب: گرانقیمت، زیبا، مقاوم، نیاز به مراقبت دارد.
فلز: (استیل، آلومینیوم) برای جزئیات یا کابینتهای خاص.
انتخاب رنگ: رنگهای خنثی (سفید، خاکستری، کرم) برای ایجاد حس وسعت و آرامش، رنگهای روشن برای ایجاد انرژی و شادابی، رنگهای تیره برای ایجاد حس لوکس.
انتخاب دستگیرهها: دستگیرههای مخفی، دستگیرههای خطی، یا دستگیرههای ساده و مدرن (بسته به سبک).
۳. طراحی پلان و چیدمان:
نقشه آشپزخانه: یک نقشه دقیق از آشپزخانه خود (با اندازهگیری دقیق) تهیه کنید.
مثلث کار: مثلث کار (اجاق گاز، سینک ظرفشویی، یخچال) را در نظر بگیرید تا جریان کار در آشپزخانه بهینه شود.
چیدمان کابینتها:
کابینتهای دیواری: ارتفاع مناسب (بسته به قد شما) و تعداد قفسهها را تعیین کنید.
کابینتهای زمینی: عمق استاندارد، تعداد کشوها و قفسهها را بر اساس نیاز خود تعیین کنید.
جزیره آشپزخانه (در صورت وجود): اندازه، شکل، کاربرد (فضای آمادهسازی، ناهارخوری، ذخیرهسازی) را تعیین کنید.
فضای بین کابینتها: فاصله مناسب بین کابینتهای دیواری و زمینی (معمولاً ۵۰-۶۰ سانتیمتر).
فضای حرکتی: فضای کافی برای حرکت در آشپزخانه (حداقل ۹۰ سانتیمتر بین کابینتها و سایر عناصر).
نورپردازی:
نورپردازی زیر کابینتها: برای روشنایی سطح کار و ایجاد جلوه زیبا.
نورپردازی داخل کابینتها: برای دسترسی آسانتر به وسایل.
نورپردازی سقفی: برای روشنایی کلی آشپزخانه.
برای طراحی آشپزخانه ابتدا باید نقاط اصلی و حساس را در نظر بگیریم و سپس سایر موارد را طراحی کنیم. خب این جمله ممکن است خیلی نامفهوم باشد! پس بگذارید توضیح دهیم:در هر آشپزخانه ۳ نقطه اصلی و اساسی وجود دارد که به مجموع این سه نقطه با هم، اصطلاحا »مثلث طلایی« هم میگوییم. اما مثلث طلایی چیست؟! مثلثی است که در هر راس آن، یکی از ۳ ابزار اصلی آشپزخانه قرار گرفته باشد، همچنان که در تصویر میبنید سینک و اجاق و یخجال هر گوشه ای از مثلث رو تشکیل میدهند.
مثلث طلایی باید ابعاد متناسبی داشته باشد. هرچقدر این مثلث دارای اضلاع کوچکتری باشد، طراحی بهتر است. البته این موضوع خیلی ظرافت دارد. یعنی با این که ابعاد مثلث طلایی باید کوچک باشد، اما در عین حال باید کاربردی باشد. به عبارت دیگر مثلث نباید آنقدر کوچک باشد که سایر قسمتهای آشپزخانه را در برنداشته باشد و فضای کافی برای رفت و آمد وجود نداشته باشد.
طبق استانداردطراحی کابینت مدرن آشپزخانه تعیین شده در سازمان نظام مهندسی، هیچ کدام از اضلاع مثلث نباید کمتر از ۱۲۰ سانتیمتر و بیشتر از ۲۷۵ سانتیمتر باشد. جمع سه ضلع مثلث نباید بیش از ۲۶ فوت یا هفت متر و هشتاد سانت باشد. علاوه بر این، هیچ الگوی اصلی ترافیکی رفت و آمد فعال نباید از میان مثلث جریان یابد. به عنوان مثال کسی که از درب ورودی خانه وارد می شود برای رفتن به فضایی مانند اتاق خواب و یا هال و پذیرایی نباید از آشپزخانه بگذرد و تنها مسیر رفتن به اتاق ها آشپزخانه باشد.
مثلث طلایی آشپزخانه با هدف آسان سازی استفاده از وسایل آشپزخانه و به حداقل رساندن مسافت طی شده درآشپزخانه تعیین شده است. این به این معنی است که علاوه بر رعایت کردن حریم هر یک از این سه کاربری داخل آشپزخانه باید کمترین مسافت ممکن طی شود. این مسافت دارای یک حداقل و حداکثر است که در بالا این اندازه بیان شده است و الزام به رعایت آن وجود دارد. حفظ عملکرد آشپزخانه علاوه بر زیبایی و ترکیب صحیح چیدمان از اهداف مثلث کار آشپزخانه است.